Tijden van crisis zijn voor de échte sales professional een zegen…

maandag 14 december 2015 - 10u32

De term SEO (search engine optimization) is reeds enkele jaren zeer goed ingeburgerd op het internet. In B2B-verkoop staat SEO echter voor Sales Excellence Optimization. De doelstelling is nagenoeg dezelfde nl. er voor zorgen dat je op het juiste moment en op de best mogelijke manier onder de aandacht van je potentiële klanten komt. Adviserend verkopen als onderdeel van SEO is een krachtig middel om prospecten in de huidige economische context meer vertrouwen te geven en gemakkelijker over de streep te trekken. Een correcte behoeften analyse zowel bij beslissers als beïnvloeders (DMU:decision making unit) is een noodzakelijke randvoorwaarde om gepaste oplossingen te kunnen voorstellen die zich trouwens zowel op strategisch, organisatorisch of operationeel niveau kunnen situeren.

In het kader van SEO is het adequaat aanwenden van je netwerk cruciaal en kan eigenlijk gezien worden als een marketing activiteit die vaak meer impact heeft dan gelijk welke vorm van reclame. Niet alleen wie je persoonlijk kent is belangrijk. De kracht zit vooral in de relaties van jouw relaties. Het zgn. netwerk in de 2e graad vormt een belangrijke bron van potentiële klanten. Het belang van een introductie of aanbeveling door iemand uit je persoonlijk netwerk mag vooral in een B2B-omgeving dan ook absoluut niet onderschat worden.

Klanten getuigen

  • “De samenwerking met Quadre-S werd intern heel positief geëvalueerd. Ikzelf waardeer, naast het professionalisme ook het warm vertrouwen dat ik tijdens onze samenwerking steeds aanvoel.”

    Erik Peeters
    Kwaliteitscoördinator Technologiecampus Gent Odisee

Over Ons

Passie voor mens en resultaat is onze belangrijkste drijfveer om met onze expertise en ervaring onze klanten te helpen groeien op een rendabele en duurzame manier. We doen dit doelbewust vanuit een kleinschalige organisatie omdat dit volgens ons de beste garantie biedt op kwaliteit en snelheid tegen een correcte prijs. Dit is wat we dag na dag doen om de verwachtingen van onze klanten permanent te overtreffen.

Nieuwsbrief